Vil Vekst Logo

Vårtegn?

IMG_1474

Jeg vil nok ikke betegne meg selv som en «evig optimist», men når det kommer til denne tida av året, fokuserer jeg beinhardt på det faktum at «sola har snudd»…

Faktisk. Selv om det ikke virker sånn verken når jeg drar til jobb i mørket om morgenen, eller når jeg tusler ut til bilen ved arbeidsdagens slutt og konstaterer at det er i ferd med å mørkne.

Allikevel er noe annerledes.

I adventstida, da dagene fremdeles ble stadig mørkere, truet tungsinnet med å krype nærmere hver gang jeg erkjente at dagene skulle bli enda kortere før det snudde. Nå – i etterjulstida – er det håpet som rår.

Håpet om vår.

Det håpet holder jeg ved like gjennom ny snøfall og umiskjennelige tegn på vinter fra nå av og framover.

I dag stoppet jeg på vei hjem fra jobb og kjøpte både primula og tulipaner til helga. Og dermed var vi i gang. Nesten før jeg var innafor døra begynte jeg å rydde bort julepynten for å gi plass for vårtegnene jeg hadde med meg. I morgen er det 13.dag jul, så jeg kjenner meg helt i rute…

Selvfølgelig er jeg fullstendig klar over at det går noen uker fremdeles før vi kommer til å merke at det har blitt lysere. Det går helt greit. Akkurat nå er det nemlig ikke lyset som er viktigst, men håpet.

Noen ganger er det sånn på andre områder, også:

Vi har vært ved et veiskille – la meg være litt raus og kalle 21.des da sola såkalt snur for det – og begynt å gå på en ny vei. Gjort et valg om en holdningsendring, for eksempel.

I begynnelsen ser vi ikke store forskjellen, men et stykke lenger fram vet vi at valget vi har gjort vil få gode konsekvenser. Det håpet – eller den vissheten, bør vi kanskje heller si – gjør noe med viljen, humøret, utholdenheten og alt det andre vi trenger gjennom den første tida da alt ser helt uforandret ut.

Kort sagt; Det som kommer til å skje der framme, gjør dagen i dag bedre. Og vi trenger gode dager i en krevende verden…

Så enkelt. Derfor: Glem at det er få tegn på vårsol og varme, folkens. Kjøp tulipaner og ha ei god helg!